Supărați pe acțiunile PSRM pentru demiterea lui Chirtoacă, PL lansează campania „Chirtoacă – la Primărie, Dodon – la tomberon!”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Supărați pe campania socialiștilor de colectare a semnăturilor pentru inițierea referendumului de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă, Partidul Liberal a anunțat azi despre lansarea campaniei „Chirtoacă – la Primărie, Dodon – la tomberon!” și anunță că vor colecta semnături pentru demiterea din funcție a președintelui Igor Dodon.

Declarațiile au fost făcute de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferințe de presă susținută în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” unde a fost instalat și primul cort pentru colectarea semnăturilor de demitere a lui Igor Dodon, urmând a fi instalate și altele atât în Chișinău, cât și în toată țara astfel ca, „să scăpăm de acest președinte care ne face de rușine în toată lumea”.

Argumentând denumirea campaniei „Chirtoacă – la Primărie, Dodon – la tomberon!”, Mihai Ghimpu a declarat că „acolo îi este locul fiindcă gunoiul pe care îl avem azi și în suflet și în stradă este adus odată cu ocupația noastră”.

„Este o mare rușine să vorbești lucruri pe care toată lumea politică le cunoaște că nu au nicio bază juridică. și atunci, se întreabă lumea, ce fel de președinte avem noi dacă el mai mult se află la Moscova decât la Chișinău și face declarații nu în favoarea viitorului acestui stat, nu pentru bunăstarea cetățenilor, dar în defavoarea stat și în favoarea Federației Ruse”, a declarat Ghimpu.

O altă inițiativă a liberalilor este de a începe o amplă campanie de informare a locuitorilor municipiului Chișinău privind realizările primarului Dorin Chirtoacă și respingerea semnăturilor pentru convocarea referendumului.

„Chișinăul este cetatea pe care nu o poate cuceri începând chiar și cu guvernarea comunistă care a fost la putere opt ani de zile. Și de aceea, permanent inițiază referendumuri. Acesta este al treilea referendum pe care îl doresc ei. Din păcate, avem decizia Curții de Apel care a anulat decizia primei instanțe și a permis să fie înregistrat grupul de inițiativă pentru inițierea referendumului. În caz că Curtea Supremă de Justiție va decide la fel ca Curtea de Apel și va avea loc referendumul, noi ne asumăm să fim alături de acei cetățeni care din 2007 au susținut candidatura lui Dorin Chirtoacă și astfel noi am apărat cetatea pe care vrea s-o cucerească Moscova prin acțiunile lui Dodon”, a mai declarat Ghimpu.

Mai mult ca atât, Ghimpu s-a arătat convins că „problema Chișinăului și a Republicii Moldova nu este astăzi Dorin Chirtoacă, problema astăzi este Dodon”, iar cât ține de cele cel puțin 200 de mii de semnături necesare pentru inițierea referendumului republican de demitere a președintelui țării, liderul liberal a spus că „noi o să colectăm mai mult chiar decât cetățeni are Republica Moldova, pentru că o să semneze și ucrainenii, și kazacii, și toată lumea care vrea libertate și nu mai vrea să revină în fostul imperiu” .


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...