Averile membrilor CSM în 2016: Apartament câștigat la tombolă versus datorii de milioane de lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulți dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au ales în 2016 cu proprietăți noi. Unii și-au cumpărat mașini, alții au intrat în proprietatea unor locuințe noi. Soțul judecătoarei Nina Cernat, membră CSM, a câștigat anul trecut un apartament la o tombolă, iar avocatul Gheorghe Avornic s-a înglodat și mai mult în datorii, contractând un împrumut de 15 milioane de lei, scrie anticorupție.md.

De câțiva ani, soții Avornic nu mai fac achiziții noi, ci doar contractează împrumuturi bancare. Potrivit declarației de avere a membrului CSM, în 2016, familia sa a mai împrumutat 15 milioane de lei pe care urmează să îi restituie peste trei ani. Creditul a fost contractat cu o dobândă de 15%.

Veniturile soților Avornic par a fi departe de posibilitatea returnării împrumutului. În 2016, Gheorghe Avornic a câștigat puțin peste 300.000 de lei. La această sumă se mai adaugă veniturile de aproape 400.000 ale soției membrului CSM și dividendele de 1,6 milioane de lei obținute de ea din afacerile familiei.

Membrul CSM Teodor Cârnaț a făcut pe parcursul anului trecut mai multe tranzacții cu proprietățile sale. Avocatul a vândut două automobile pe care le deținea, contra sumei de 15.000 de lei, dar și una dintre case – cu 1,4 milioane de lei. În schimb, el a procurat o altă casă de 236 de m.p. cu 2,4 milioane de lei. Locuința este amplasată pe un teren de opt ari. În total, potrivit declarației de avere, membrul CSM are în proprietate șapte case.

Un an bun a avut și judecătoarea Nina Cernat. Membra CSM indică în declarația sa de avere că anul trecut soțul său a câștigat la tombolă un apartament cu o odaie, de 42 m.p., pe care îl evaluează la 12.000 euro.

Articolul integral poate fi citit AICI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...