Ghimpu nu îi va permite lui Dodon să devină „Hitler de Moldova”: „Posibil a mâncat multă cânepă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputații liberali nu susțin proiectul de lege privind extinderea atribuțiilor președintelui care i-ar oferi acestuia dreptul de a dizolva Parlamentul. Poziția a fost împărtășită delegației Comisiei de la Veneția, conform spuselor lui Mihai Ghimpu. În opinia acestuia, liberalii nu vor permite ca președinte Igor Dodon să devină „Napoleon sau Hitler” de Moldova.

„Am explicat poziția noastră vizavi de proiectul de modificare a Constituției, pe care l-a înaintat președintele vostru (Igor Dodon – n.r.). Nu susținem acest proiect. Nu este prima tentativă de a avea un președinte autoritar. Acest lucru l-a dorit și Lucinschi (Petru Lucinschi – n..r.). În cadrul AIE1 sau AIE2 fostul vostru prim-ministru (Vlad Filat – n.r.) tot dorea republică prezidențială. Acum avem al treilea exemplu. Dodon nu știe cu ce să mai mintă lumea, după ce în campania electorală a promis pensii și salarii mari, votka, cârnaț și lapte de rândunică. Trebuie să vină cu ceva în fața oamenilor și să spună că nu a făcut…pentru că Parlamentul nu a permis. Așa sunt bolșevicii”, a spus Mihai Ghimpu după discuțiile cu delegația Comisiei de la Veneția.

Totodată acesta a anunțat că reprezentanții Comisiei de la Veneția cunosc și situația în care liberalii am depus sesizarea la Curtea Constituțională (CC) de a declara proiectul neconstituțional.

În context, acesta a condamnat încercarea șefului statului de a deveni „Napoleon sau Hitlerș de Moldova”.

„La Colonița am prășit multă cânepă, dar nu am mâncat. Eu nu sunt un om care crede că este cel mai bogat și puterea trebui să-mi aparțină mie. Ei nu recunosc (socialiștii – n.r.), dar știu că multe familii din Sadova au fost deportate în Siberia. Posibil că (Dodon – n.r.) a mâncat cânepă. Altfel nu explic cum să vrei să fii Napoleon sau Hitleraș”, a punctat liderul PL.

Amintim că, după vizita din 11-12 mai, la Chișinău a venit o nouă delegație a Comisiei de la Veneția. De această dată, delegația se informează cu privire la proiectele de amendamente ale Constituției, cu privire la extinderea atribuțiilor președintelui care i-ar oferi acestuia dreptul de a dizolva Parlamentul, lansate anterior de Igor Dodon. Experții se vor afla la Chișinău în perioada 18-19 mai.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...