„Fiecare cetăţean care are ochi şi creier poate vedea cum în fiecare zi propaganda regimului atacă dur activiştii civici care au chemat societatea la proteste faţă de complotul Plahotniuc-Dodon. Toate televiziunile cu acoperire naţională, posturile private afiliate lui Plahotniuc şi Dodon, zeci de aşa-zise portaluri informaţionale şi mulţi blogeri, plătiţi din miliardele furate de la noi, în unison atacă ONG-urile care contestă cartelul politic roz-albastru din 5 mai. Noi, cei de la Platforma DA, am simţit cum lucrează maşinaria mediatică a mafiei încă un an în urmă, atunci când lacheii guvernării nelegitime au trecut orice limite etice şi au atacat familia lui Andrei Năstase”, spune Slusari.

„Un milion de pliante denigratoare în adresa formaţiunii noastre şi a liderului acesteia au fost tipărite în Transnistria şi poliţia ne-a răspuns că nu cunoaşte autorii acestei „creaţii”. Noi atunci trăgeam alarma că prin manipulări crase şi minciună mârşavă se pregăteşte terenul pentru instăurarea unei dictaturi feroce în ţara noastră. Reacţia partenerilor externi, a societăţii civile şi a partidelor de opoziţie a fost una rece şi insuficientă. Agresorul a fost lăsat să se extindă. De atunci regimul s-a întărit sub aspectul concentrării resurselor financiare, mediatice şi administrative, deşi rămâne cu acelaşi antiraiting record”, continuă vicepreşedintele Platformei DA.

Potrivit lui, tandemul Plahotniuc - Dodon a devenit practic public, iar guvernarea aplică cele mai autoritare metode împotriva tuturor celor care exprimă un alt punct de vedere.

„Bătălia pentru menţinerea actualului sistem electoral poate fi ultima luptă a societăţii şi opoziţiei împotriva dictaturii. Reieşind din cele expuse, este foarte important ca societatea civilă şi partidele antioligarhice să însuşească lecţiile egoismului politic şi civic şi să demonstreze o unitate fără precedent. Declaraţia mai multor partide din opoziţie privind păstrarea sistemului actual electoral a fost un semnal clar pentru Europa că nici pe departe nu există un consens naţional referitor la schimbarea regulilor de joc electorale, Protestul din 14 mai a demonstrat partenerilor externi că cartelul mafiot dintre Plahotniuc şi Dodon, realizat de 74 dintre ortacii lor în Parlament, nu reflectă poziţia societăţii şi a influenţat puternic amânarea votului în Parlamentul European privind acordarea ajutorului financiar”, explică Alexandru Slusari.

Vicepreşedintele Platformei DA mai spune că este necesar să fie continuate protestele. „Să le organizăm mai bine. Partidele antioligarhice să-şi mobilizeze activiştii şi simpatizanţii. Societatea civilă - pe cetăţenii apartinici, dar cu responsabilitate civică. Formaţiunile politice de opoziţia reală să uite pe un timp scurt de raitinguri, căci ele mai puţin contează într-un stat autoritar, precum şi de mirosul geopolitic al unui sau altui partid. Indiferent de ponderea în sondaje, dacă se schimbă sistemul electoral, în următorul Parlament numărul deputaţilor din opoziţie va depinde de calculele lui Plahotniuc, coordonate un pic cu Dodon. Mai bine să stăm acum umăr la umăr, oameni cu diferite viziuni şi să ne opunem perpetuării stării de captivitate a ţării, decât să discutăm divergenţele noastre doctrinare peste un an-doi, aflându-ne în închisoarea mare a lui Plahotniuc, Republica Moldova”, a punctat Alexandrul Slusari.