Filip după 1,5 ani de mandat: Avem abuzuri față de cei care lucrează legal. Vreau să mă clarific

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Abuzurile din partea instituțiilor publice asupra agenților economici a ajuns în vizorul premierului Pavel Filip. Acesta a cerut combaterea acestui fenomen pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. Deși are aproape un an și jumătate de când se află în funcție, premierul Pavel Filip a declarat în cadrul ședinței Guvernului de astăzi că a primit informații din care rezultă că „autoritățile exercită presiuni asupra întreprinzătorilor, favorizând, în același timp, pe cei care își desfășoară activitatea ilegal”.

Drept exemplu, premierul a adus în atenție comercializarea ilegală a alcoolului și accesibilitatea procurării băuturilor alcoolice fără mărci de acciz, accentuând necesitatea eliminării fenomenului contrabandei pentru a oferi condiții egale tuturor agenților economici. Totodată, Filip a accentuat importanța intervenției prompte în lupta cu salariile în plic și economia tenebră.

Vedeți și: Whiskey-ul Jack Daniels – mărul discordiei între Guvern și site-ul 999.md

„În Republica Moldova noi nu vom fi în stare să avem o dezvoltare economică și nu vom putea să achităm pensii decente, salarii, să facem investiții în infrastructură, atât timp, cât nu vom lucra în cadrul legal”, a menționat Pavel Filip.

În context, șeful Executivului a solicitat instituțiilor statului să își concentreze eforturile în vederea soluționării problemelor existente și atragerii la răspundere a persoanelor care activează în afara legii. „Vreau să mă clarific în această situație, să vedem de ce avem abuzuri față de cei care lucrează legal și nu atragem atenția la cei care activează ilegal. Voi fi foarte categoric. Vom merge ferm înainte pentru a impune regulă”, a declarat premierul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...