Pavel Filip, cu sticla de whiskey pe masă, la ședința Guvernului. Cum a explicat premierul

Premierul Pavel Filip a început şedinţa de astăzi a Guvernului, având o sticlă de whisky pe masă. După cum a relatat premierul, sticla fără timbru de acciz a fost procurată fără mari probleme de pe un site de anunţuri, la indicaţia sa, pentru a atenţiona instituțiile de stat despre contrabanda cu alcool pe site-urile specializate.

Pavel Filip a recunoscut că a recurs la această acţiune, după ce o companie din domeniu i s-a plâns că autorităţile tolerează contrabanda, dar şi îngenunchează pe alții care activează legal. Aceasta a acuzat colaboratori vamali că ar fi blocat ilegal camioanele cu marfă în vamă.

Mă refer la băuturile alcoolice. Există un site în RM: 999.md. Am deschis acest site și din toate raioanele poți comanda băuturi alcoolice în cantități nelimitate. Iată astăzi dimineață au fost cumpărate 10 sticle de whisky, care este fără timbru fără acciz. Acestea sunt vândute și prin restaurante. Poate sunt în vitrină sticle cu accize, dar în vânzare vând contrafăcute.“, a relatat premierul.

Pavel Filip a precizat că în RM nu va fi înregistrată o dezvoltare economică, iar autorităţile nu vor putea să plătească pensii și salarii decente, să facă investiții, atât timp cât agenţii economici nu vor activa în cadru legal.

“Nu vom avea posibilitatea să corectăm lucrurile atâta timp cât nu vom înţelege că în acest domeniu trebuie să racţionm prompt. Suntem cu toţii aici: Vama, PA, CNA, SIS-ul. Cine trebuie să intervină pentru a face regulă în acest sens? În Moldova s-au obişnuit că pot lucra în afara legii. Aşa nu mai poate merge“, a spus premierul Pavel Filip.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.