(VIDEO) Nouă răniţi la un protest faţă de Erdogan la Washington

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nouă persoane au fost rănite la un protest organizat în faţa reşedinţei ambasadorului turc la Washington, faţă de vizita preşedintelui de la Ankara Recep Tayyip Erdogan în Statele Unite, au anunţat pe Twitter Departamentul de Pompieri şi Departamentul pentru Servicii Medicale de Ugernţă, citate de CNN.

Aproximativ 20 de manifestanţi s-au strâns în faţa clădirii la câteva ore după ce preşedintele turc s-a întâlnit cu omologul său american, la Casa Albă. Potrivit The Guardian, ar fi fost vorba de membri ai minorităţii armene, conform news.ro.

„Protestăm faţă de politicile (lui Erdogan – n.r.) în Turcia, Siria şi Irak”, a spus Flint Arthur, din Baltimore, Maryland.

Arthur i-a acuzat pe membri ai echipei de securitate a lui Erdogan că au atacat protestatarii de cel puţin trei ori.

Un clip publicat pe Facebook de la manifestaţie arată mai mulţi oameni acoperiţi de sânge.

„Cred că pot recurge la acelaşi tip de suprimare a protestelor şi a libertăţii de exprimare ca în Turcia”, a spus Arthur. „Ne-au oprit timp de câteva minute (…), dar am rămas şi am continuat să manifestăm împotriva regimului tiranic al lui Erdogan”, a adăugat el.

Persoanele rănite au fost transportate la spitalul universitar George Washington.

Incidentele au avut loc în condiţiile în care Trump l-a primit cu căldură pe Erdogan, un lider autoritar ale cărui relaţii cu administraţia precedentă de la Casa Albă au fost tensionate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...