Un locuitor al capitalei a rămas fără mărfuri în valoare de un milion de lei

Un locuitor al capitalei, în vârstă de 41 ani, este cercetat penal pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător. Bărbatul transporta pe teritoriului ţării mărfuri de larg consum, pe care le vindea  în lipsa tuturor actelor obligatorii, ce permit desfăşurarea acestui gen de activitate.

Oamenii legii au constatat că, pe parcursul anilor 2014-2017, mărfurile erau transportate de peste hotarele ţării şi păstrate în depozite şi secţii comerciale deschise neautorizat, de unde erau vândute doar clienţilor de încredere.

Omul încasa venituri, fără a achita impozite şi taxe la bugetul de stat.

Urmare a percheziţiilor, poliţiştii au depistat patru biciclete  de modelul “Italjet Ascot Adventure”, cazane, aparate de sudat, diferite aparate electrice destinate pentru lucrări în construcţii, precum şi înregistrări de ciornă aferente activităţii comerciale desăşurate.

Conform primelor estimari effectuate, suma mărfurilor depistate se ridică la aproximativ 1 000 000 lei.

În acest context, toate probele delicte au fost ridicate şi depozitate până la adoptarea unei decizii de către instanţa de judecată.

Dacă vinovăţia bărbatului va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 47 000 lei până la 67 000 lei sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore cu confiscarea mărfurilor ridicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.