Un bărbat vindea ilegal mărfuri de peste un milion de lei, aduse de peste hotare: Ce amendă riscă acesta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al capitalei, în vârstă de 41 ani, este cercetat penal de către oamenii legii pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător cu obţinerea profiturilor băneşti în proporţii deosebit de mari.

Potrivit informaţiilor acumulate de către poliţişti, bărbatul transporta pe teritoriului ţării mărfuri de larg consum, cu scopul de a fi comercializate în lipsa tuturor actelor obligatorii, ce permit desfăşurarea acestui gen de activitate.

Astfel, s-a constatat că, pe parcursul anilor 2014-2017, mărfurile erau transportate de peste hotarele ţării şi păstrate în depozite şi secţii comerciale deschise neautorizat, de unde erau vândute doar clienţilor de încredere, încasând venituri tenebre, fără a achita impozite şi taxe la bugetul de stat.

Urmare a percheziţiilor autorizate şi desfăşurate în depozite poliţiştii au depistat patru biciclete de modelul „Italjet Ascot Adventure”, cazane, aparate de sudat, diferite aparate electrice destinate pentru lucrări în construcţii, precum şi înregistrări de ciornă aferente activităţii comerciale desfăşurate. Conform primelor estimari efectuate, suma mărfurilor depistate se ridică la aproximativ 1.000.000 de lei.

Dacă vinovăţia bărbatului va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 47.000 lei până la 67.000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore cu confiscarea mărfurilor ridicate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...