Rețineri cu focuri de armă la Grătiești. Doi indivizi riscă detenție pe viață pentru omor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi indivizi, bănuiți de săvârșirea unui omor cu o deosebită cruzime, au fost reținuți ieri de ofițerii de investigații ai Direcției de Poliție a mun.Chişinău de comun cu polițiștii sectorului Buiucani în comuna Grătiești, din suburbia capitalei. Pentru a efectua reținerea, oamenii legii au fost nevoiți să efectueze focuri de armă. Cei doi s-au dovedit a fi originari din Chișinău și raionul Ungheni, cu vârstele de 22 ani și respectiv 23 ani, unul din ei anterior judecat pentru infracțiuni patrimoniale.

Potrivit informațiilor acumulate pe parcursul investigațiilor demarate, în seara zilei de 7 mai curent, un echipaj mobil de patrulare a depistat cadavrul mutilat al unui tânăr într-o fâșie forestieră din strada Mesager a sectorului Buiucani. La acel moment a fost solicitată intervenția grupei operative, precum și a medicului legist pentru a iniția cercetările de rigoare. Astfel, medicul legist a concluzionat preliminar că victima ar fi fost bătută cu bestialitate și mutilată cu un obiect ascuțit. Ulterior, ofițerii de investigații au stabilit identitatea cadavrului, care s-a dovedit a fi un tânăr de 27 ani, cu domiciliul în capitală.

În acest context a fost dispus crearea unui grup special de lucru, în componența ofițerilor de investigații și urmărire penală, pentru a constata cu certitudine circumstanțele în care a fost omorât tânărul, precum și persoanele implicate la comiterea acestei infracțiuni deosebit de grave.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală polițiștii au stabilit că, bănuiții s-ar fi cunoscut cu victima pe malul lacului, unde au decis să joace o partidă de cărți pentru bani. Ulterior, aflându-se în stare de ebrietate alcoolică, bănuiții ar fi început un conflict cu tânărul și i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un cuțit de buzunar în regiunea capului.

Actualmente bănuiții se află în custodia Poliției Capitalei, fiind reținuți pe un termen de 72 de ore. Aceștia sunt cercetați penal pentru omor și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 ani până la 20 ani sau detenție pe viață.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...