Participă la o cursă nocturnă de alergat sau de ciclism alături de un atlet din Marea Britanie

local_14_temp-1387519758-52b3df0e-620×348
Foto: Dan Thompson alergă în Malta/ PC: Times of Malta

Joi, 18 mai, organizația sportivă Sporter organizează cursa de 10 km împreună cu atletul britanic Dan Thompson. Aceasta are scopul de a promova alergatul, mersul și ciclismul. Cursa are loc în cadrul programului Run the World Challenge și se desfășoară în șapte țări din Europa de Est și Asia de Sud-Vest.

Anterior, Dan Thompson a participat la curse de alergare în 106 țări ale Africii, Asiei de Sud-Vest, Americii de Nord, Centrale și de Sud, Europei, Asiei de Sud, de pe insulele Caraibe și din Orientul Mijlociu.

Esența cursei constă din faptul că oamenii participanți trebuie să alerge, să meargă sau să parcurgă pe bicicletă 10 km. Evenimentul va începe de la Est și se va încheia la Vest, implicând cât mai multe țări timp de 24 de ore.

Startul cursei în Chișinău va avea loc la ora 20:00 în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Traseul cursei de 10 km va fi la fel ca la Maratonul Internațional Chișinău: PMAN – bl. Ștefan cel Mare — str. Ciuflea — bl. Dacia (până la str. Trandafirilor) — bl. Dacia — str. Ciuflea — bl. Ștefan cel Mare (până la str. Toma Ciorbă) — bl. Ștefan cel Mare – PMAN.

„Eu aștept cu nerăbdare începutul cursei în Europa de Est și Asia de Sud-Vest și sper că mi se vor alătura la cursă cât mai mulți oameni. Aș vrea să menționez că toți doritorii pot participa, indiferent de nivelul de pregătire fizică sau viteza de alergare. Participanții, la fel, pot merge o parte a traseului, se pot alătura cu bicicletele sau pur și simplu pot veni să susțină sportivii”, a menționat Dan Thompson.

Run the World este o încercare neobișnuită pe care Dan, britanicul businessman și amator al sportului, și-a pus scopul să o depășească. El și-a asumat responsabilitatea să alerge câte 10 km în fiecare țară a lumii, în total ajungând la 206 țări către Olimpiada-2020 din Tokyo. Dan depășește această provocare pentru a promova beneficiile sportului și a activității fizice pentru sănătatea fizică și mintală, dar și pentru a strânge fonduri pentru diagnosticarea cancerului după ce mama lui a decedat recent din această cauză.

 

Cei care doresc să se alăture evenimentului, sunt așteptați joi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, de la 19:30.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente