Cât poate cheltui PSRM pentru colectarea semnăturilor cu scopul demiterii lui Chirtoacă. Decizia CEC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru colectarea semnăturilor cu scopul inițierii referendumului local pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova poate cheltui cel mult 1,63 de milioane de lei. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Electorală Centrală.

Astfel, CEC a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Destinat grupului de inițiativă” pentru colectarea semnăturilor de inițiere a referendumului local privind revocarea din funcție a Primarului General al municipiului Chișinău. Potrivit hotărârii, plafonul mijloacelor financiare se stabilește luând ca bază de calcul un coeficient înmulțit la numărul de semnături minim necesare a fi colectate de către grupul de inițiativă pentru inițierea unui referendum de orice nivel.

Potrivit prevederilor Codului electoral, referendumul local poate fi inițiat de 10 la sută din numărul cetățenilor cu drept de vot care domiciliază pe teritoriul unității administrativ-teritoriale respective. Mărimea coeficientului a fost stabilit la valoarea de 25,42 lei. Astfel, plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului de inițiativă” pentru colectarea semnăturilor este în mărime de 1 637 327,62 lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...