Dacă vrei să afli mai multe despre infracțiunile de corupție, participă la un proces deschis simulat

simulare-proces-elevi-29
Foto: simbol/opiniatimisoarei.ro

Joi, 18 mai, la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, are loc un proces simulat de studenții de la drept pe baza art. 325 din Codul Penal al Republicii Moldova, ce vizează coruperea activă. Doritorii de a afla mai multe aspecte legale ale acestui subiect sunt invitați să participe la eveniment. Intrarea este liberă. 

„Generația celor care nu mai tolerează corupția, azi e mai hotărâta și mai pregătită să pună accentele. Aducem „Corupția în reflectoare” și lansăm un proiect de educație non-formală despre integritate”, spun organizatorii, care își propun să ilustreze prin procese simulate infracțiunile de corupție, să informeze despre fenomenul de corupție (esența, cauzele și consecințele), să promoveze intoleranța față de corupție și să modeleze o conștiință civică.

În cadrul evenimentului vei afla informații despre cum să recunoști corupția și să o distingi de alte infracțiuni și care sunt posibilitățile de combatere a acestui flagel.

Inițiativa este susținută de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă – AGER, în cadrul programului „Mobilizarea Societății Civile întru Susţinerea Integrității Judiciare în Republica Moldova”, finanţat de către Departamentul de Stat al SUA şi implementat de Freedom House in Moldova.

Evenimentul mai este susținut de INVENTO, Facultatea Drept ULIM și SPIA. Acesta va avea loc pe 18 mai, începând cu ora 14:00, în aula 202 a blocului IV ULIM.

Intrarea este liberă.

Detalii despre acest eveniment puteți afla și pe Facebook.

18446869_1046348828829298_6541883383641943995_n

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente