CNA: 19 cazuri de corupţie pentru obținerea permiselor de conducere, documentate în 2017

Nouăsprezece cazuri de corupție pentru obținerea permiselor de conducere de diferite categorii au fost documentate de CNA de la începutul acestui an. Cel de-al 19-lea caz este unul de trafic de influență și a ajuns în vizorul Direcției generale teritoriale Nord după ce un elev a sesizat CNA.

Un bărbat din Bălți a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție astăzi, 16 mai.

Potrivit denunțătorului, omul, împreună cu o rudă, ar fi pretins și primit 400 de euro pentru a influența membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției Înregistrare a Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălți. Aceasta pentru a-i determina pe aceştia să evalueze pozitiv cunoștințele pentru eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria „B”.

Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200 000 de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Serviciului „Nord” al Procuraturii Anticorupție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.