Această rezervaţie va necesita o investiţie de 4 milioane de dolari din care autorităţile mexicane vor contribui cu 3 milioane de dolari, restul sumei fiind completat de participarea organizaţiilor şi activiştilor, a explicat el.

Pacchiano a precizat că vor fi utilizaţi trei delfini ai armatei americane pentru a localiza aceste mamifere marine şi a-i duce în sanctuar. Aceşti delfini vor fi eliberaţi în Mare de Cortés în septembrie şi vor putea fi localizaţi permanent de antrenorii lor. Vor ajuta la această operaţiune şi experţi pentru a captura marsuinii, a subliniat Pacchiano.

Autorităţile vor combate de asemenea pescuitul ilegal al peştelui totoaba şi utilizarea pentru capturarea acestora a năvoadelor, care pun în pericol viaţa mamiferelor "vaquita marina".

Ministrul a asigurat că preşedintele ţării, Enrique Peńa Nieto, a primit cu multă atenţie apelul lansat săptămâna trecută de actorul Leonardo DiCaprio privind protejarea acestei specii ameninţate, subliniind că i-au fost detaliate măsurile care vor fi luate pentru a salva de la extincţie acest marsuin de Pacific.