Hillary Clinton se întoarce în politică și lansează o nouă organizație

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Candidata fără succes din ultimele alegeri prezidențiale americane, Hillary Clinton, a anunțat luni lansarea unei organizații numite „Onward Together”, care va susține angajamentul politic și rezistența la acțiunile președintelui Donald Trump, transmite AFP, citată de Agerpres.

„În aceste ultime luni, am reflectat, am petrecut timpul cu familia și, da, m-am plimbat prin pădure”, a scris Hillary Clinton pe Twitter.

„Lansăm Onward Together (Înainte Împreună) pentru a încuraja oamenii să se implice, să se organizeze și chiar să candideze”, a anunțat aceasta.

Pe site-ul noii organizații este publicată, în plus față de un apel la donații, misiunea acesteia, în care sunt menționate cele 66 de milioane de voturi obținute contra lui Donald Trump în noiembrie trecut, în fapt 65,8 milioane, după cum amintește AFP.

„Aceste ultime luni, am văzut ce este posibil atunci când oamenii se adună laolaltă pentru a rezista hărțuirii, urii, neadevărurilor, divizărilor și apără o Americă mai justă și mai incluzivă”, se arată în respectivul text care cheamă la mobilizarea cetățenească pentru „2017, 2018, 2020 și după”. Viitoarele alegeri prezidențiale vor avea loc în 2020.

Într-o serie de postări pe Twitter, Hillary Clinton a salutat activitatea mai multor organizații care luptă contra discriminărilor sau ajută democrații să se prezinte în alegeri și pe care Onward Together le va susține, probabil financiar.

„Acest an nu corespunde cu ce mi-am imaginat, dar știu pentru ce încă mă lupt: o Americă mai blândă, mai generoasă și incluzivă. Înainte!”, a adăugat fosta candidată la Casa Albă.

Hillary Clinton scrie o carte despre înfrângerea sa din 2016, a cărei apariție este prevăzută pentru la toamnă. Ea s-a exprimat de mai multe ori în public după noiembrie trecut, inclusiv pe 3 mai, când ea a asigurat cu forță că ar fi fost aleasă președinte fără intervenția, din ultimele zile de campanie, a directorului FBI James Comey și fără piratarea informatică a unuia dintre consilierii săi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...