Disensiuni între unioniști și socialiști; Asociația ODIP a depus 12 cereri la poliție și un demers la Parlament pe numele lui Odnostalco

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Socialiștii au atins apogeul de glorie, dar asta nu va dura mult, pentru că nici Uniunea Sovietică nu a fost veșnică, spun membrii Asociației Obștești „UNIREA – ODIP”, care condamnă acțiunile acestora din ultimele zile ți au sesizat poliția pe marginea unor cazuri de intimidări.

Liderul Asociației Vlad Bileţchi anunță că a depus 12 sesizări la poliție, după ce membrilor „UNIREA – ODIP” le-au fost încălcate mai multe drepturi, în cadrul manifestațiilor desfășurate la Chișinău cu ocazia „Zilei Victoriei” și „Zilei Europei”.

„Nu putem sărbători la 9 mai Ziua Victoriei, în contextul în care a fost război mondial, iar mii de copii, pe acest teritoriu, au rămas orfani. Considerăm că este o zi de doliu sau în cel mai bun caz Ziua Păcii. La manifestațiile dedicate acestei zile nouă, unioniștilor, ne-au fost încălcate mai multe drepturi. Am depus la poliție 12 cereri pe marginea intimidării, încălcare dreptului la întruniri și a dreptului la identitate”, a anunțat Vlad Bileţchi.

De asemenea, liderul Asociației a transmis un demers către parlamentari, în care cere sancționarea deputatului socialist Vladimir Odnostalco, după ce acesta l-ar fi intimidat pe Bilețchi, l-ar fi agresat verbal și ar fi încercat să-i scoată tricolorul de la piept.

„O altă zi a rușinii a fost 12 mai. Fiind în Scuarul Europei, am observat un cort roșu, instalat pentru a colecta semnături pentru demiterea primarului Dorin Chirtoacă. Am cerut informații, iar cei prezenți s-au blocat. Tot atunci am fost intimidat de către deputatul socialist Vladimir Odnostalco. A încercat să-mi scoată tricolorul de la piept. M-a înjurat. Se pare că imunitatea pe care o deține îi permite să creadă că organele de drept și poliția nu vor interveni”, a declarat liderul Asociației, condamnând „comportamentul agresiv și licențios” al parlamentarului.

În context, acesta a declarat că, dacă organele de drept din Republica Moldova nu le vor face dreptate membrilor Asociației Obștești „UNIREA – ODIP” aceștia se vor adresa organelor internaționale. „Socialiștii au pierdut orice noțiune a realității și legalității. Trebuie să sesizăm organele abilitate din afara țării. Dacă ați atins clipa de glorie să știți că nu durează veșnic. Nici Uniunea Sovietică nu a fost veșnică”, a conchis Vlad Bileţchi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...