(FOTO și VIDEO) Marea Britanie: Un veteran de război a devenit cel mai bătrân parașutist din lume, la 101 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La vârsta de 101 ani și 38 de zile, britanicul Verdun Hayes a devenit, duminică, cel mai bătrân parașutist din lume, informează luni Xinhua.

Veteranul care a participat la debarcarea din Normandia din Al Doilea Război Mondial a intrat în lumina reflectoarelor după ce a încheiat un zbor cu parașuta, efectuat în tandem deasupra comitatului Devon din Marea Britanie.

Hayes a sărit din avion când acesta a atins altitudinea de 4.572 de metri și a efectuat o cădere liberă înainte de deschiderea parașutei.

După aterizare, fostul fruntaș din armata britanică a strigat bucuros „ura!” și a declarat că se simte „în al nouălea cer” după ducerea la bun sfârșit a provocării.

El a doborât recordul precedent deținut de canadianul Armand Gendreau care, în 2013, a încheiat un zbor cu parașuta la vârsta de 101 ani și trei zile.
_89155271_skydive3

Hayes împlinise deja 100 de ani atunci când a efectuat primul zbor cu parașuta, o încercare la care visa de la 90 de ani. Fosta sa soție a insistat însă ca veteranul să rămână cu picioarele pe pământ, notează sursa citată.CfntbbBWQAMlEJR

Veteranul, care trăiește în Croyde, Devon, a fost distins cu Legion d’honneur pentru faptele sale de eroism din Olanda, Belgia, Germania și Franța.

stream_img


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...