Peste 80 de familii, create în penitenciarele din țară de la începutul anului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deși privați de libertate, deținuții beneficiază de posibilitatea de a-și întemeia familii pe perioada detenției. Astfel, pe parcursul primului trimestru al anului curent în penitenciarele din țară au fost create 82 de familii. Informația a fost relatată cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, sărbătorită ieri, 15 mai, când în instituțiile de detenție din țară au avut loc o serie de activități dedicate acestei sărbători.

Astfel, la Penitenciarele nr.1 – Taraclia și nr.5 – Cahul, s-au desfășurat ore informative cu genericul „Rolul familiei în societate”, iar la Penitenciarul nr.2 – Lipcani tematica principală de discuție a fost „Metode de comunicare în familie” în cadrul cărora deținuții au fost informați despre istoricul, semnificația acestei sărbători și metodele de soluționare a conflictelor în familie. De asemenea, deținuții din custodia Penitenciarului nr.16 – „Pruncul”, au întocmit o gazetă de perete cu genericul „Ce este familia pentru mine”.

Potrivit Departamentului Instituții Penitenciare, obiectivul principal al acestor activități este de a evidenția rolul familiei într-o societate sănătoasă și de a promova valori ca: dragostea, respectul, simțul responsabilității și combaterea tuturor formelor de violență în familie.

Ziua de 15 mai – Ziua Internațională a Familiei a fost instituită de Organizația Națiunilor Unite în 1993 în vederea sensibilizării importanței institutului familiei, promovării cunoștințelor despre tendințele socio-economice și demografice care afectează familia și eforturile de stimulare a răspunsurilor la provocările cu care se confruntă astăzi familia contemporană.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...