Un român, condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a încercat să sărute o tânără

Un sucevean de 20 de ani a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare de judecătorii britanici, după ce a încercat să sărute cu forţa o tânără pe o stradă din Marea Britanie, scrie Adevarul.ro.

Claudiu Simon Ciobanu, de 20 de ani, din Suceava, a fost condamnat în Marea Britanie la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru agresiune sexuală. El a fost judecat pentru că a încercat să sărute cu forţa o tânără pe care nu o cunoştea, după care a atacat o altă femeie care a sărit în ajutorul primei victime. Ciobanu a fost prins în scurt timp şi reţinut de poliţişti.

Incidentul s-a produs pe o stradă din oraşul Guildford. După ce Claudiu Simon Ciobanu a încercat să sărute cu forţa britanica de 20 de ani, în sprijinul acesteia a sărit o biciclistă în vârstă de 31 de ani.

Prima victimă a reuşit să fugă şi să strige după ajutor, în timp ce Ciobanu şi-a redirecţionat atacul către biciclistă. Mai mulţi martori au venit în ajutorul femeilor, iar poliţiştii l-au arestat pe sucevean chiar la faţa locului. În timpul procesului derulat la Guildford Court of Justice, biciclista a fost nominalizată pentru a primi Premiul High Sheriffs pentru acţiunile sale.

Claudiu Simon Ciobanu a pledat vinovat pentru cele două atacuri, fiind condamnat la cinci ani şi jumătate de închisoare. Decizia judecătorilor britanici este una definitivă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.