Marine Le Pen a revenit la conducerea Frontului Național: Ce efecte nedorite a provocat aceasta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marine Le Pen a revenit ieri la conducerea Frontului Național (extrema dreaptă), de la care se autosuspendase după primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, a anunțat pe Twitter Steeve Briois, cel care a asigurat interimatul la președinția formațiunii.

Marine Le Pen și-a explicat retragerea temporară prin intenția de a întruchipa candidata „tuturor francezilor” în campania împotriva centristului Emmanuel Macron, în fața căruia a pierdut ulterior turul secund.

Anunțul său a fost unul pur formal, întrucât între cele două tururi de scrutin nu s-a întrunit nicio instanță a Frontului Național.

Decizia dnei Le Pen a provocat însă efecte nedorite în Frontul Național, primul președinte interimar, Jean-François Jalkh, fiind obligat să renunțe la funcție din cauza unor declarații negaționiste anterioare. El a fost înlocuit de Steeve Briois, vicepreședinte al partidului și primar în Hénin-Beaumont.

Frontul Național urmează să-și prezinte luni listele electorale în vederea legislativelor de pe 11 și 18 iunie.

În 2012, Marine Le Pen a pierdut un loc deputat în Adunarea Națională la o diferență de câteva sute de voturi în favoarea candidatului socialist în circumscripția Hénin-Beaumont.

În actuala legislatură Frontul Național dispune de un singur mandat în Adunarea Națională.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...