Unitatea irlandeză a băncii va cumpăra clădirea din Dublin de la firma de real estate Kennedy Wilson, deţinută de Fairfax Financial Holdings şi Agenţia Naţională de Management al Activelor din Irlanda.

Clădirea, care are în jur de 12.000 de metri pătraţi, va putea să acomodeze aproximativ 1.000 de persoane, şi va fi finalizată până în trimestrul al treilea din 2018.

„Având în vedere avântul luat de afacerile locale, noul business ne va da spaţiu să creştem şi să avem flexibilitate în Uniunea Europeană”, a spus Carin Bryans, senior country officer al JPMorgan în Irlanda. „Dublin are un peisaj vibrant de business şi comunităţi de tehnologie care sunt benefice unei firme precum a noastră”.

Banca americană îşi extinde business-ul în Irlanda şi are în plan să facă recrutări masive, ca parte a planului de creştere. BlackRock a transferat servicii de custodie în valoare de 1.300 de miliarde de dolari la începutul acestui an de la State Street Corp către bnacă.

Cătările pentru spaţii de birouri au crescut puternic în Dublin, în condiţiile în care mai multe firme cu operaţiuni în Marea Britanie vor să se mute după Brexit.