Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candu: „Răspundeți cu DA sau…

Candu: „Răspundeți cu DA sau NU!” Sandu: „Pe Candu îl dau în judecată”

Schimbul de replici dintre Maia Sandu și Andrian Candu pe rețelele de socializare continuă. Acuzațiile reciproce au pornit după ce președintele Parlamentului a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Prime, care aparține liderului PDM, Vlad Plahotniuc, că Maia Sandu ar fi făcut „parteneriat” cu Grigore Petrenco.

Ulterior, lidera PAS a scris pe pagina sa de Facebook că Andrian Candu este „tot mai nervos și incoerent”, dar și că „vrea să ia pâinea trollilor, spune minciuni, visează alianțe și întâlniri nocturne”.

Replica speker-ului nu s-a lăsat așteptată. Candu a scris că Grigore Petrenco ar fi discutat, joi seara, cu Maia Sandu la sediul PAS, iar ulterior liderul „Antifa” ar fi organizat protestul din 14 mai din fața Parlamentului împotriva schimbării sistemului electoral. Candu a atașat la comentariul publicat pe pagina sa și o știre care conține fotografii din timpul protestului, în care apar mai mulți tineri îmbrăcați în tricouri pe care ereau ilustrate simboluri ale F. Ruse. Candu susține că aceștia ar fi fost aduși de către Petrenco, drept rezultat al „întâlnirii nocturne” cu Maia Sandu.

„Rezultatul l-am văzut, se vede și în această poză, v-a adus protestatari curat „pro europeni”, scrie președintele Parlamentului.

Mai mult, Andrian Candu afirmă că există oameni care pot să confirme prezența lui Grigore Petrenco la sediul PAS.

„După ce recunoașteți, mai am câteva întrebări mai delicate, inclusiv despre cum ați strâns bani ilegal de la participanții la întâlnirea nocturnă pentru acest protest, dar le luam pe rând, căci văd că vă emoționați la fiecare cuvânt, ca fostul dvs. șef din PLDM”, scrie Andrian Candu.

De acealaltă parte, Sandu a negat orice speculație și a declarat că-l va acționa în judecată pe Andrian Candu pentru „minciuna” lansată.

„Pe Candu îl dau în judecată. Vom avea grijă ca acest proces să aibă maximă rezonanţă pe plan intern şi extern. Singura modalitate de a opri minciuna este responsabilizarea”, scrie Maia Sandu.