Actualitate

La Chişinău a fost inaugurat Festivalul Cultural European

În alocuţiunea sa, șeful Delegației UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a menţionat că festivalul, care se va desfăşura în perioada 13-19 mai, are drept scop de a prezenta, prin diferite activităţi, o imagine de ansamblu a diversităţii culturale europene.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii, Monica Babuc, a remarcat că prin cultură, la fel precum și prin istorie și tradiție, suntem demult membri ai comunității europene, cultura fiind domeniul care unește și care depășește toate animozitățile. Potrivit oficialului, pe parcursul acestei săptămâni publicul iubitor de frumos din ţara noastră va putea lua cunoștință de mai multe perle din cinematografia europeană, inclusiv din cea a Moldovei, care are o pagină de glorie înscrisă în istoria cinematografiei universale.

Evenimentul a continuat cu un spectacol muzical, urmat de o serie de activități pentru copii. Tot ieri, au fost prezentate filmele „Ana, mon amour” (România), „Run Lola Run” (Germania) și “Tunul de lemn” (Republica Moldova).

Astăzi, începând cu ora 17.00, vor fi proiectate filmele „Fly amay home” (Austria), „Nice People” (Suedia) şi „Stranger in paradise” (Regatul Ţărilor de Jos), iar mâine, de la ora 18.00 – peliculele „Truman” (Spania) şi „Strugurii” (Republica Cehă).

Festivalul se va încheia vineri, 19 mai, cu un concert de operă susţinut de Youth Orchestra. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *