Conflict între Andrian Candu şi Maia Sandu

Conflict deschis între preşedintele Parlamentului Andrian Candu şi lidera PAS Maia Sandu. Aceasta după ce speakerul a întrebat-o pe Maia Sandu pe o reţea de socializare dacă Grigore Petrenco a vizitat sediul PAS şi despre cum au fost strânşi bani pentru protestul din faţa Parlamentului.

La rândul său, Maia Sandu a declarat că Petrenco nu a vizitat sediul formaţiunii sale şi că-l dă în judecată pe Andrian Candu, precizând că va avea grijă ca acest proces să aibă maximă rezonanţă pe plan intern şi extern.

„Dna Maia Sandu, ne spuneți totuși dacă v-a vizitat Petrenco joi pe înserate la sediul PAS? La vizita aceea nocturnă mă refer. Nu că ar fi o problemă, dar vă cam bâlbâiți și nu înțelegem răspunsul. Poate a venit să adere la PAS, poate faceți aripa extremistă ANTIFA la PAS, sunteți liberă să faceți ce doriți. Dar răspundeți cu DA sau NU și țineți cont că sunt oameni care pot să confirme, inclusiv câte ore a stat și v-a consultat. Poate ne relatați și cât de surprinși au fost alți participanți la această întâlnire nocturnă când l-au văzut acolo pe Petrenco, venit la invitația dvs? Rezultatul l-am văzut, se vede și în această poză, v-a adus protestatari curat “pro europeni”. După ce recunoașteți, mai am câteva întrebări mai delicate, inclusiv despre cum ați strâns bani ilegal de la participanții la întâlnirea nocturnă pentru acest protest, dar le luam pe rând, căci văd că vă emoționați la fiecare cuvânt, ca fostul dvs. șef din PLDM”, se arată în mesajul lui Andrian Cadu.

Imediat după aceasta, lidera PAS a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

Petrenco NU a fost la sediul PAS și NU l-am chemat la vreo întâlnire. Când minciuna întrece orice limită, nu are sens să te pui cu cei grei de cap și groşi de obraz. Pe Candu îl dau în judecată. Vom avea grijă ca acest proces să aibă maximă rezonanţă pe plan intern şi extern. Singura modalitate de a opri minciuna este responsabilizarea”.

La baza conflictului dintre cei doi actori politici stă proiectul ce vizează schimbarea sistemului electoral în Moldova. Astfel, Andrian Candu care este vicepreşedinte al PDM, pledează activ pentru adoptarea unei legi ce ar schimba sistemul actual pe cel mixt sau uninominal, în care deputaţii vor fi aleşi pe circumscripţii. În timp ce Maia Sandu, lidera PAS, susţine că acest sistem ar permite accederea în Parlament a deputaţilor corupţi şi ar fi în favoarea PDM.

Foto: Adevarul.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.