Dorin Chirtoacă, la un pas de a fi demis: Socialiștii au adunat peste 13 mii de semnături pentru Referendum

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Săptămâna trecut a început colectarea semnăturilor pentru susținerea Referendumului privind demisia Primarului General de Chișinău. Până ieri-seara a fost adunate deja 13.500 de semnături, informează consilierul socialist Vitalie Mucan într-un briefing de presă.

Semnăturile au fost colectate în orașul Chișinău, cele din suburbii fiind adunate în etapa a doua a procesului de colectare. În fiecare sector sunt 5 corturi și circa 500 de oameni sunt antrenați în procesul de colectare.

„Credem că 2 luni va fi pre mult pentru colectarea semnăturilor, deoarece chișinăuienii sunt foarte deschiși și tot vin să semneze”, precizează Vitalie Mucan.

Grupul de inițiativă a cărui creare a fost confirmată luna trecută de Curtea de Apel va avea la dispoziție 60 de zile pentru a aduna numărul necesar de semnături în vederea organizării unui referendum local în capitală și în suburbii.

Întrebarea la care vor răspunde locuitorii Chișinăului în cadrul referendumului este dacă susțin sau nu revocarea din funcție a actualului primar Dorin Chirtoacă.

Consilierul PSRM Ion Ceban i-a felicitat atunci pe chișinăuieni cu ocazia acestei decizii a Curții de Apel și este convins că edilul capitalei va fi demis.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...