Grupare criminală, reținută în flagrant în Chișinău: Introducea pe „piața neagră” narcotice în cantități impunătoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Activitatea criminală a zece indivizi a fost dejucată de polițiști, fiind încătuşaţi în flagrant delict, după ce au fost monitorizaţi aproximativ două luni de zile, perioadă în care ar fi încercat să introducă pe „piaţa neagră” substanţe narcotice de origine vegetală în proporţii deosebit de mari.

Descinderile oamenilor legii au avut loc în urma unor ambuscade organizate şi măsuri speciale de investigaţii demarate pe o stradă din capitală. În automobilele cu care se deplasau bănuiții, forţele de ordine au depistat cantităţi impunătoare de droguri sintetice şi de tip vegetal, cum ar fi marihuană, metamfetamină, ab-fubinaca, ab-chiminaca.

Totodată, au mai fost depistate telefoane mobile utilizate la comercializarea substanţelor narcotice, bani în sumă de 3.000 de lei, obţinuţi în urma vânzărilor de droguri, precum şi mijloace financiare marcate transmise anterior în cadrul achiziţiilor de control.

Membrii grupării s-au dovedit a fi locuitori ai Chișinăului, cu vârstele cuprinse între 18 ani şi 29 ani, fiecare din ei având rolul bine determinat, de preparare a drogurilor, realizare cu amănuntul şi en-gros, precum şi identificarea potenţialilor clienţi de încredere.

Respectiv în urma percheziţiilor autorizate desfăşurate în automobil şi la domiciliile lor, au fost depistate şi ridicate substanţe narcotice în cantitate totală de aproximativ 5 kilograme, fiind sigilate şi expediate pentru expertiză.

Bănuiţii au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi sunt cercetaţi penal pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice în proporţii deosebit de mari în scop de înstrăinare. Conform legii ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...