De azi, punctul de trecere al frontierei Palanca își reia activitatea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Traversarea frontierei prin punctul de trecere Palanca-Maiaki, de la frontiera moldo-română în direcția orașului Odesa, este deschis începând de astăzi. Despre aceasta anunță Poliția de Frontieră ca urmare a unei informări din partea Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, potrivit căruia s-au finisat lucrările de construcție a unui drum, amenajat temporar, care face legătura dintre punctele de trecere Palanca (RM) și Maiaki (UCR).

Pe parcursul săptămânii trecute, în perioada 8-14 mai în punctele de trecere ale frontierei din țară au fost înregistrate aproape 400 de mii de traversări, dintre care peste 230 de mii au constituit traversări ale cetățenilor Republicii Moldova. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 90 de mii traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în străinătate – peste 47 de mii traversări.

Pe parcursul săptămânii trecute, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 113 evenimente, cu documentarea a 122 de persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • o tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat;
  • 45 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • șapte persoane au prezentat documente false și falsificate;
  • nouă încălcări a regulilor de expoatare a vehiculelor;
  • 27 de persoane au prezentat viniete nevalabile;
  • 11 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • 11 tentative de trafic ilicit de mărfuri;
  • 11 persoane cercetate contravențional pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 101 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 135 500 lei și încasarea amenzilor de 34 200 lei.

În decursul săptămânii precedente, 21 de cetățeni străini, dar și 112 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, trei cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar alți opt în Uniunea Europeană. Din UE au fost deportați doi conaționali.

Polițiștii de frontieră au avut 17 întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...