Actualitate

Canada trimite la Washington ministrul responsabil cu renegocierea NAFTA

După ce a amenințat că denunță acest acord comercial în vigoare din 1994 între Statele Unite, Canada și Mexic, președintele american, Donald Trump, a acceptat la sfârșitul lunii aprilie renegocierea lui.

Guvernul american nu a notificat încă oficial Congresului care va avea apoi 90 de zile pentru a examina cererea de renegociere și să îi avertizeze pe mexicani și canadieni în legătură cu acest fapt. Ulterior, discuțiile vor putea fi demarate oficial.

Vizita ministrului canadian are loc la scurt timp după confirmarea joi de către Senatul american a lui Robert Lighthizer ca reprezentant special pentru Comerț (USTR) al președintelui Donald Trump.

Robert Lighthizer (69 de ani), un fervent opozant al unui liber schimb fără limite, va conduce negocierile comerciale americane ca renegocierea NAFTA.

În afară de Acordul Nord-American de Comerț Liber, SUA și Canada mai au două conflicte pe care președintele Trump le-a reactivat în ultimele săptămâni, și anume exporturile de lemn de construcție și de produse lactate.

Luni și marți la Washington, Chrystia Freeland urmează să se fie primită de secretarul de stat Rex Tillerson. Ea va fi însoțită de ministrul canadian al apărării, Harjit Sajjan, care se va întâlni cu secretarul Apărării, James Mattis.

Aceste întâlniri vor avea loc înainte de reuniunea NATO la sfârșitul lui mai la Bruxelles și de summitul G7 în Italia.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *