Regimul recidivează! CFM a sistat toate cursele locale pentru a nu permite cetățenilor să ajungă la protestul din Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ziua în care la Chișinău urmează să aibă loc ample proteste împotriva intenției guvernării de modificare a sistemului electoral, întreprinderea de stat „Căile Ferate ale Moldovei” a sistat toate cursele feroviare locale. Oficial, instituția face trimitere la „condițiile meteorologice nefavorabile”, asta deși, chiar și în timpul ninsorilor abundente din 20-21 aprilie toate cursele CFM au mers în regimul stabilit.

„Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile, a ploilor abundente din această seară, întru evitarea oricăror riscuri și asigurarea securității pasagerilor, administrația CFM a luat decizia de a sista cursele feroviare locale pentru tot parcursul zilei de duminică, 14.05.2017”, se arată într-un mesaj publicat aseară pe pagina web a instituției.

Screenshot_104

De altă parte, politicianul Grigore Petrenco, liderul formațiunii „Casa Noastră – Moldova”, care a declarat că se alătură acțiunilor de protest organizate de societatea civilă în fața Parlamentului, susține că „istoria se repetă”.

„CFM nu a inventat nimic mai bun: se adeverește că ei își fac griji de securitatea pasagerilor în legătură cu ploile abundente care au avut loc. Este, desigur, lăudabil, dar de ce atunci nu au stopat cursele internaționale? Sau securitatea pasagerilor de pe aceste curse ale CFM nu îi îngrijorează?” s-a întrebat Petrenco.

„Regimul încearcă, din nou, să limiteze libera circulație a cetățenilor prin țară și accesul acestora la acțiunile de protest. Dictatura PLH în acțiune. Până la Europa ca până la Lună!”, a concluzionat politicianul.

Vedeți și: (FOTO) MAI, în alertă! 26 din 32 de raioane declarate „cu risc sporit” în contextul protestului de astăzi


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...