(VIDEO) Dodon a boicotat Orășelul Europei, dar a mulțumit „sincer” UE, prin vocea lui Ceban, pentru regimul fără vize și proiectele implementate în Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon a lipsit sâmbătă de la evenimentele dedicate Zilei Europei la Chișinău. Totuși, acesta a transmis un mesaj prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Ion Ceban. Șeful statului, deși critică comunitatea europeană, a ținut de această dată să mulțumească „sincer” europenilor pentru sprijinul acordat țării noastre, dar și pentru regimul liberalizat de vize, în baza căruia moldovenii pot circula facil în UE.

„Astăzi este celebrată Ziua Europei. Uniunea Europeană este un partener și un vecin important pentru Republica Moldova. Am convingerea că trebuie să lucrăm împreună pentru a găsi modalități de valorificare a potențialului comun, pentru a iniția proiecte care să fie în beneficiul tuturor. Astfel văd această oportunitate pe care o avem pentru a dezvolta parteneriatele între Uniunea Europeană și Republica Moldova. Parteneri care să se respecte, care să împărtășească experiența trecutului și care să se confrunte cu provocările din viitor, pregătind în acest mod un viitor mai bun pentru toți cetățenii. Sunt sigur de faptul că avem foarte multe de făcut împreună în continuare, iar Republica Moldova va fi prietenă absolut cu toți – de la Est la Vest”, se arată în mesajul șefului statului.

Totodată, acesta transmite în mesaj că „apreciază înalt suportul acordat de Uniunea Europeană și statele europene de-a lungul anilor”, mulțumind „sincer pentru multiplele programe și proiecte care au fost sprijinite de către Uniunea Europeană aici, în Moldova”. totuși, acesta punctează că „cu regret, nu întotdeauna acest lucru a fost simțit din plin de către toți cetățenii simpli”.

„Apreciem înalt suportul acordat de Uniunea Europeană și statele europene de-a lungul anilor. Cu regret, nu întotdeauna acest lucru a fost simțit din plin de către toți cetățenii simpli. Vreau sincer să mulțumesc pentru multiplele programe și proiecte care au fost sprijinite de către Uniunea Europeană aici, în Moldova. Cu toate acestea, încrederea politică, economică, financiară acordată Guvernelor de la Chișinău în multe cazuri nu a atins scopurile propuse”, se maia rată în mesajul președintelui.

„Coeziunea națiunii noastre nu se poate face fără contribuția diasporei moldovenești aflată în multe dintre țările Uniunii Europene, care are rolul ei major în prezentul și viitorul statului Republica Moldova și în unitatea sufletească a poporului moldovenesc. În acest context, liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii noștri a contribuit în mod semnificativ la activizarea contactelor interumane și la cunoașterea nemijlocită a unor culturi diferite, dar și la intensificarea schimburilor comerciale, investiționale și tehnologice. Sunt sigur că modernizarea Republicii Moldova poate fi făcută în baza standardelor și celor mai bune practici ale Uniunii Europene. Știu că avem de muncit foarte mult pentru aceasta. Îmi exprim convingerea că vom reuși. Știu că suntem și vom rămâne parteneri și vecini buni. Adresez sincere felicitări tuturor cu prilejul Zilei Europei”, se mai arată în mesajul președintelui Dodon citit de Ion Ceban.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...