(video) Cine este Salvador Sobral, cântărețul cu inima de aur care a câștigat Eurovision 2017

Who_is_Portugal_s_Eurovision_entry_Salvador_Sobral_and_why_is_everyone_talking_about_him_

„Salvador Sobral este cântărețul care reușește să aducă în interpretarea sa sensibilitate și magnetism”, se menționează în descrierea de pe site-ul oficial al Eurovision. Tânărul are 27 de ani, iar primele concursuri din carieră le-a avut la 10 ani. Interpretul a fost o surpriză frumoasă pentru publicul Eurovision încă de la anunțul participării, iar cu fiecare apariție în scenă a reușit să impresioneze prin sensibilitate și expresivitate. Iată cine este câștigătorul ediției din 2017 a competiției Eurovision.

Sobral s-a născut în Lisabona și a trăit acolo o mare parte din viață. Dacă la 10 ani participa la primul concurs televizat, la 20 de ani a fost unul din cei zece finaliști a versiunii portugheze a competiției Pop Idol. A studiat Psihologie în facultate, dar dragostea față de muzică l-a determinat să-și continue activitatea pe scenă.

A trăit o perioadă în Statele Unite ale Americii și în Barcelona, unde a urmat cursurile prestigioasei școli de muzică Taller de Musics. A inițiat mai multe proiecte muzicale, atât pentru sine cât și pentru alți artiști.

Artistul a făcut un anunț oficial pentru presă în care a declarat că are niște probleme de sănătate. În presă s-a vehiculat că medicii i-ar fi spus că are nevoie de un transplant de cord, iar la momentul actual acesta poartă în permanenţă un simulator cardiac sub hainele largi.

Piesa emoționantă cu care a ieșit pe scena Eurovision a fost compusă de sora sa, cea care l-a însoțit pretutindeni, iar la una din repetiții chiar l-a înlocuit pe scenă. Povestea de dragoste din versurile piesei se încheie cu un mesaj sugestiv: „dacă inima ta nu vrea sa sufere, inima mea poate iubi pentru amândoi”.

Într-un scurt interviu oferit organizatorilor, el a răspuns:

Care sunt cele mai interesante aspecte despre această evoluție?

„Simplitatea, emoția, spontaneitatea”

Care sunt cele mai impresionante lucruri despre tine?

„Faptul că sunt sincer, adevărat și emoțional”

Ai o rutină înainte de a merge pe scenă?

„Nu, doar mă pregătesc să cânt cu toată inima mea”

De ce această competiție este importantă pentru tine?

„Poate fi importantă pentru cariera mea, pentru ca oamenii din afara Portugaliei să cunoască și să recunoască lucrul meu”

Salvador  a reușit să câștige admirația atât a juriului, cât și a telespectatorilor, din ambele părți primind cel mai mare punctaj, fiind altfel propulsat pe locul I încă de la începutul anunțării rezultatelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente