(VIDEO) Discursul emoționant în limba română al lui Pirkka Tapiola pe scena Orășelului European

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, a avut un discurs impresionant pe scena Orășelului European, din centrul Chișinăului. Oficialul european a ținut să transmită că, comunitatea internațională va susține poporul Republicii Moldova, deoarece UE își dorește să vadă o țară prosperă. Totodată, fiind la sfârșitul mandatului, Tapiola a mulțumit moldovenilor pentru colaborarea pe care a avut-o cu aceștia, spunând că s-a simțit bine în țara noastră.

„Vom continua să sprijinim reformele statului, deoarece ne pasă de oamenii din Republica Moldova, dar și pentru că este interesul cheie al UE să-și vadă vecinii prosperând. Vom continua să vă ajutăm, să atingeți un nivel al dezvoltării democratice, sociale, economice care să asigure o viață mai bună și un viitor mai bun pentru d-voastă și copii d-voastră. Acesta este scopul nostru”, a transmis Tapiola.

„Acesta este și obiectivul pentru care am muncit la Chișinău, pe parcursul a aproape 4 ani. Permiteți-mi să vă mulțumesc pentru timpul extraordinar pe care eu și soția mea Olga am avut norocul și onoarea să-l petrecem cu d-voastră. Ne-am împrietenit cu mulți dintre d-voastră și aceste prietenii se bazează pe sprijinul dintre UE și Republica Moldova”, a mai transmis Pirkka Tapiola.

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, iar în curând urmează să fie Ambasador al Uniunii Europene în Thailanda. Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a desemnat deja un nou ambasador european pentru Moldova.

Noul ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova va fi actualul ambasador al Slovaciei în Grecia, Peter Michalko, în timp ce Pirkka Tapiola, conform dispoziției dată de Federica Morgherini, va fi ambasador în Thailanda.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...