Recomandări de evenimente sub umbrelă pentru duminică, 14 mai

6G2BNNGCB1
Foto: Caroline Veronez

Deși meteorologii nu sunt prea optimiști în ceea ce privește vremea din această duminică și plimbările în parc nu par să mai fie o idee așa de bună, echipa #diez vă recomandă să găsiți soarele în suflet și să vă invitați prietenii la cele mai interesante evenimente din oraș. Iată recomandările noastre.

#1. Maratonul Run Pink

Run Pink Moldova organizează pentru al doilea an consecutiv Maratonul Run Pink, unde toți cei care vor să susțină femeile care luptă cu cancerul mamar, aleargă împreună pentru o cauză nobilă. Ediția din acest an, va avea loc pe data de 14 mai, în Parcul Valea Morilor din Capitală. Vezi într-un articol #diez 10 motive de ce trebuie să participi la maraton. Evenimentul începe la ora 09:45 în parcul Valea Morilor. Detalii despre eveniment aflați și pe Facebook.

 

 

#2. Spelling Bee contest for high school students

American Language Center invită elevii claselor a IX-a – a XII-a să participe la un concurs mai puțin obișnuit. Proba competiției este de a rosti pe litere cuvinte în limba engleză. Concursul „Spelling Bee” va avea loc duminică, 14 mai, începând cu ora 12:00 la American Language Center (Kogălniceanu 81).

Sunt invitaţi toţi elevii din ţară care doresc să participe la un eveniment interesant şi plăcut. La Spelling Bee elevii vor concura pentru un Kindle.

Pentru a participa, completează acest formular de înregistrare.

Urmărește și pagina de Facebook a evenimentului pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

#3. Motanul încălţat

Duminică, de la ora 11:00, toți cei îndrăgostiți de povești sunt invitați la Teatrul „Licurici” pentru a vedea spectacolul „Motanul Încălțat”. Adaptare scenică şi regia aparține lui Valentin Dobrescu. Costul unui bilet este de 40 de lei. Detaliile le puteți urmări aici.

 

#4. Lecţii Gratuite de Matematică şi Fizică

Dacă doreşti să repeți pentru BAC sau teze, vino duminică, 14 mai, de la ora 12:00, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” pentru a primi ajutor. Lecțiile gratuite sunt oferite de membrii SPA, o echipă de olimpici internaționali care vă ajută să pătrundeți în materia şcolară la fizică şi matematică. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#5. Campionatul Moldovei La Hip-Hop

Universitatea De Stat de Educație Fizica și Sport vă invită la Campionatul Moldovei la Hip-Hop. Dacă vrei să ai parte de o duminică dinamică, atunci vino aici începând cu ora 12:00. Urmăriți evenimentul și pe Facebook.

 

#6. Copellia

Pentru o seară liniștită într-o atmosferă distinsă, Teatrul de Operă și Balet vă invită la spectacolul „Coppelia”, după povestea lui Amadeus Hoffmann „Omul de nisip”. Dirijor: Marin Balan Maestru în Artă, coregrafia: Marius Petipa şi Enrico Cecchetti, redacţia: Marat Gaziev, scenografia: Marina Sokolova ( Moscova), pictor de costume: Marina Sokolova ( Moscova). Urmăriți detaliile pe Facebook.

 

#7. JS BACH Marea Misă în si minor BWV 232

Ultima zi din cadrul festivalului JS BACH aduce în scenă Marea Misă în si minor BWV 232.

Participă:
Corul Național de Cameră și Corul mixt al AMTAP, conducător Ilona STEPAN
Orchestra Națională de Cameră
Soliști: Diana Bucur (soprano I)/România/, Mihaela Maria Ișpan (mezzo-soprană)/România/, Tiberius Simu (tenor) /România/, Lucian Onița (bas)/ România/.
Dirijor CRISTIAN FLOREA /România-Germania/

Concertul va avea loc la Muzeul Națonal de Artă al Moldovei din str. 31 August 1989, nr. 115
Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă – 022 22 25 28 și online – www.iticket.md.

 

#8. Festivalul Filmului European

Cu ocazia evenimentelor dedicate Zilei Europei, filmele românești „Carmen” (2013, regia Doru Niţescu) şi Ana, mon amour (2017, regia Călin Peter Netzer – câştigătorul Ursului de Argint la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ediţia 2017) vor fi ecranizate gratuit la Chișinău, dar și la Cahul, Comrat și Bălți.

Premiera filmului Carmen va avea loc duminică, 14 mai, ora 17:05, în regim open-air, în Gradina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău.

Avanpremiera filmului Ana, mon amour va avea loc în aceeași zi, la ora 18.00, la cinematograful Odeon. Evenimentul este organizat cu sprijinul Studioului Moldova-Film şi a Cinematografului Odeon.

Detalii puteți afla și aici.

 

#9. Iubirea la Proști

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Întreaga poveste o puteți viziona la Teatrul Național „Eugene Ionesco”, începând cu ora 18:30. Detalii despre bilete aflați aici.

 

#10. Ella Fitzgerald – 100 de ani

Fanii Ellei Fitzgerald sunt invitați la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” pentru un concert tribut în amintirea cântăreței de renume. Evenimentul începe la ora 19:00. Detalii puteți vedea aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente