Securitatea cibernetică pe agenda G7 după valul de atacuri informatice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Miniștrii de finanțe ai țărilor din G7 și-au concentrat atenția asupra securității informatice, sâmbătă, la Bari, în sud-estul Italiei, subiect aflat deja pe agenda reuniunii în timp ce un val masiv de atacuri informatice a lovit zeci de țări, relatează AFP.

„Suntem de acord asupra a numeroase subiecte…între care lupta împotriva crimelor cibernetice, care sunt, din nefericire, de actualitate”, a comentat ministrul italian al finanțelor, Pier Carlo Padoan, sâmbătă.

Miniștrii de finanțe din G7 vor anunța o cooperare întărită în lupta înpotriva piratajului informatic, SUA și Regatul Unit fiind însărcinate să alcătuiască un grup de lucru pentru a pune la punct o strategie internațională de prevenție, conform Agerpres.

Riscul prezentat de atacurile informatice pentru economiile și sistemele financiare ale celor șapte țări cele mai bogate de pe planetă se afla deja pe agenda reuniunii când un val de atacuri cibernetice simultane a lovit vineri aproape 100 de țări, infectând administrații și întreprinderi.

Miniștrii de finanțe ai G7, care au discutat astfel timp de două zile, necesitatea de a promova o creștere mai inclusivă și a luptei împotriva evaziunii fiscale, urmează să-și încheie lucrările la mijlocul zilei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...