Cât costă un kilogram de cireșe autohtone la mijloc de mai al anului 2017

cirese__8_
Foto: Madein.md

După cireșele de import, în piețele din oraș au apărut și cireșe moldovenești. Pentru că nu au concurență pe piață și copacii au avut de suferit în urma înghețurilor din aprilie, prețul cireșelor este unul destul de mare.

Un kilogram de cireșe, recoltate dintr-o localitate din Ialoveni, costă nu mai puțin de 150 de lei. Atât cer, în momentul de față, micii producătorii, care susțin, totuși, că prețul fructelor se va reduce de-a binelea în perioada imediat următoare, scrie unica.md.

Luate direct din grădinile gospodarilor cireșele sunt mai ieftine. Cei care preferă să meargă să le culeagă de pe copac au șansa să plătească mai puțin, doar 40 de lei pentru un kilogram de cireșe, vândute de către această gospodărie din comuna Sângera.

Și cireșele de import au scăzut din preț. Dacă la începutul săptămânii un kilogram era vândut cu 250 de lei, ieri acestea puteau fi luate la 200 de lei pentru un kilogram.

În livezile din Moldova cireșele încă nu s-au copt, iar proprietarii spun că vor începe culesul abia peste o săptămână-două.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente