Rusia: 11 oameni au fost arestați în Piața Roșie în timp ce citeau cu voce tare Constituția

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin 11 oameni au fost arestați vineri, în Piața Roșie din Moscova, în timp ce citeau cu voce tare Constituția rusă, a anunțat un site specializat preluat de AFP.

Printre aceștia se numără opozantul Ildar Dadin, 35 de ani, care este primul, și până acum singurul, cetățean rus condamnat la închisoare în virtutea unei legi intrate în vigoare în vara lui 2014 și care prevede până la cinci ani de închisoare pentru oricine organizează mai mult de două manifestații neautorizate într-un interval de șase luni, potrivit OVP-Info.

Nu se știe totuși dacă toate aceste persoane, duse la un comisariat de poliție în apropiere de Piața Roșie, urmau să fie inculpate.

În 2014, Ildar Dadin a fost arestat de patru ori și condamnat la o amendă pentru a fi participat la acțiuni neautorizate. În două rânduri, el era singur și purta o pancartă prin care susținea alți opozanți încarcerați.

Cazul său a devenit emblematic atunci când a denunțat, într-o scrisoare făcută publică în noiembrie, „bătăile permanente, torturile, umilințele, insultele și condițiile de detenție insuportabile” din închisoare.

Închis în decembrie 2015, Dadin a petrecut 15 luni într-un lagăr de muncă deosebit de dur în Siberia, după care a fost eliberat, în februarie 2017, la ordinul Curții Supreme.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...