20 de recomandări de evenimente pentru ziua de sâmbătă, 13 mai

main
Foto: Diana Feil

Multe, foarte multe evenimente în această zi de sâmbătă de mai, cu această ocazie ținem pumnii pentru reprezentanții Moldovei la Eurovision și descoperim Europa în Orășelul European. O sâmbătă de nota 20, vă dorim.

#1. European Village 2017 / Orașelul European 2017

umbrele3

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează pe 13 mai o nouă ediție a Orășelului European. În acest an, Orășelul European invită toți vizitatorii în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, cu începere de la ora 13.00. Detalii pe #diez. 

#3. The ART#2

Această primăvară va fi una de neuitat! Ce bine că ea, în sfârşit, a venit şi putem da start unui dans frumos al sărbătorilor de primăvară-vară marca YARD SALE, şi acestea de neuitat!
Timp de tocmai două zile (13-14 mai) cu începere de la ora 10:00, vom fi iarăşi în aer liber! Revenim la origini – curtea Uniunii Scriitorilor, cafeneaua La Scriitori, locul unde Yard Sale-ul prinde puteri, spuneți-i cum doriți, numai veniți cât mai curând! Detalii pe Facebook.

#3. Via Dacă – Concert la Yardsale

Via Dacă este un nou proiect muzical din Moldova, apărut printr-o aliniere indefinită de stele, care caută să îmbine folclorul și mitologia într-o sunare transpusă la zi, ferită de convenții. În semantică demult uitată a basmului, Via Dacă urmărește să readucă experiența transcedentală pe care au cunoscut-o strămoșii noștri.

Via Dacă este un rezultat al activității platformei Mozaic Social Club. Companența formației Via Dacă: Iulia Panici (voce), Sandu Cordonean (clape, chitară), Vitalie Kolt (chitară bass, voce), Iulian Ursu (cajon).

La 17:00, la cafeneaua La Scriitori, detalii în eveniment.

#4. This is Jazz!

Concert de jazz la Art Labyrinth, cu începere de la ora 18:00. Detalii pe Facebook.

#5. StandUp MD/ Open Mic la Old Bus

Un pic de standup comedy la Old Bus, cu începere de la ora 19:00, detalii în eveniment.

#6. Sfânta sâmbătă

Petrecere la Barbar cu începere de la ora 22:00, detalii pe Facebook.

#7. Finala Eurovision

Eurovision este un concurs muzical cu tradiție, acesta se desfășoară încă din 1956 fără întrerupere. Anul acesta Moldova a reușit să se califice în marea finală datorită trupei Sunstroke Project, care au încântat publicul și jurații din prima semifinală cu piesa Hey Mamma. Mai multe localuri din Chișinău vă invită să vizionați și să susțineți, sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 22.00, interpreții autohtoni. Aici găsești câteva propuneri unde poți merge și viziona împreună cu prietenii marea finală Eurovision 2017.

#8. EDUForum 2017 & Premiul Elevul Anului

EDU Forum este primul forum din RM consacrat în exclusivitate educației. Speakerii vor acoperi teme precum educația cu ajutorul IT, educația inclusivă, non-formală, creativă și voluntariatul. La 10:00, la Generator Hub, detalii pe Facebook.

#9. Curs Practic – Google Adwords de Weekend

Începînd cu 13 mai 2017, timp de 2 weekend-uri, în fiecare zi de sâmbătă și duminică începând cu ora 10:00 și finisând la ora 14:00, împreună cu Tudor Placinta – specialist certificat Google Adwords. Detalii în eveniment

#10. Everything You Need to Know about Punctuation

Centrul Lingvistic American Buiucani invită pe toţi cei interesaţi de scrierea academică la prezentarea: ”Everything You Need to Know about Punctuation”. Prezentarea va avea loc sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 10:00 până la 11:30. Moderator: Vladimir Snurenco. Detalii pe Facebook.

#11. Atelier de pictură

La ora 10:00, la liceul Orizont de la Ciocana, detalii în eveniment.

#12. Fifa17 King Of The Hill 2

În data de 13-14 mai 2017, invităm toți doritorii la #FIFA17 #KOTH2. Locație: #Draft Ciocana. Consolă: #XboxOne
Sosirea participanților și înregistrarea acestora: ora 09:30. Începutul campionatului: ora 10:30. Detalii pe Facebook. 

#13. Prima etapă a Campionatului Național de Autoslalom 2017

auto

În data de 13 Mai anul curent se va desfășura Prima etapă a Campionatului Național de Autoslalom, în Piața Marii Adunări Naționale, la ora 11:00, detalii pe #diez.

#14. Free Book Club With Will Dickson

ALC Buiucani vă invită la Clubul de Carte cu Will Dickson, cronicar și scriitor din New York! Sâmbata, 13 mai, începând cu ora 12:00, lecturăm „DEAF AND BLIND” de Lara Vapnyar. Citiți istorioara și veniți la ALC Buiucani pentru a discuta la subiect cu Will Dickson, vorbitor nativ american! Detalii pe Facebook.

#15. UITe Mafia Club: CXIII (Star Wars: The Clone Edition)

Mafia este un joc social prin intermediul căruia îți dezvolți capacitățile analitice și controlul propriilor emoții. La ora 17:00, la UITe, detalii în eveniment.

#16. Lansarea Volumului III al trilogiei „Amintiri din viitor”

Vino la lansarea volumului III al trilogiei „Amintiri din Viitor” de Andreea Russo! Sâmbătă, 13 mai, ora 18:00 la Teatrul Geneza Art din Chișinău, str. Alexei Mateevici 109/1. Detalii pe Facebook.

#17. Show The Love 2017 – Chișinău

În programul „Show The Love” corul şi bandul Sanctus Pro Deo au pregătit lucrări consacrate ale unor artişti cunoscuţi la nivel mondial precum: Toby Mac, Chris Tomlin, Hawk Nelson, Mike Speck, Lauren Daigle, precum si ale unor talentați aranjori şi compozitori români ca Lari Muntean, Oni Rodila și Not an Idol. La 19:00, la Palatul Feroviarilor, detalii în eveniment.

#18. Degustare de Vinuri Unicorn

Sâmbătă 13 mai, ora 19.00 la Vinoteca wine.md, str. Puskin 15, se vor degusta și se va vorbi despre UNICORN- by Sergiu Galusca. Detalii pe Facebook.

#19. Киномарафон: Хоббит

Maraton de film: The Hobbit, la ora 21:00, la Generator Hub, detalii în eveniment.

#20. KING ARTHUR: LEGENDA SABIEI 3D

Bedivere (Idris Elba), unul dintre apropiații tatălui lui Arthur, devine mentorul băiatului și îl pregătește pentru a deveni un excelent luptător. Detalii pe pagina oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente