Macron preia duminică președinția Franței: Luni se întâlnește cu Merkel la Berlin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel îl va primi luni pe noul președinte francez Emmanuel Macron, a doua zi după ce acesta își va prelua oficial atribuțiile, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al cancelariei germane Steffen Seibert, citat de AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

„Cancelarul are bucuria de a-l primi luni la sfârșitul după-amiezii la cancelarie pe noul președinte francez”, a indicat vineri purtătorul de cuvânt, în cadrul conferinței de presă obișnuite.

Macron, care a câștigat duminică al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța cu 66,1% din voturi în fața contracandidatei de extremă dreapta Marine Le Pen (33,9% din sufragii), va merge în vizită la Angela Merkel în prima sa deplasare în străinătate în calitate de președinte al Franței, a declarat luni pentru canalul digital francez CNews Sylvie Goulard, membră a Parlamentului European și o apropiată a lui Macron.

Merkel și Macron au avut o convorbire telefonică duminică seara, după anunțul rezultatului alegerilor, a anunțat atunci purtătorul de cuvânt al cancelarului german. Angela Merkel i-a spus lui Emmanuel Macron că „dorește cu nerăbdare o cooperare strânsă, în spiritul prietenei tradiționale franco-germane”, a spus Seibert.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...