Dodon a chemat la Președinție Ambasadorii SUA, UE și CSI pentru a discuta despre „referendumul anti-Chirtoacă” și semnificația zilei de 9 Mai

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a schimbat formatul întrunirilor pe care le are cu Ambasadorii acreditați în țara noastră. Dacă până acum avea întrevederi cu Ambasadorii SUA, UE și CSI aparte, astăzi a decis să îi adune pe tot la un loc.

Șeful statului a decis să adune toți Ambasadorii acreditați în Republica Moldova, pentru a discuta mai multe subiecte de actualitate din politica internă și externă a țării.

Acesta anunță că, în ce privește politica internă discuțiile s-au axat pe modificarea sistemului electoral inițiată de PSRM și PD, reforma guvernului anunțată de oligarhul Vladimir Plahotniuc, referendumul anti-Chirtoacă, inițiat de socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău, dar și despre semnificația zilei de 9 Mai.

În ceea ce privește politica externă, șeful statului anunță că au fost trecute în revistă ultimele evenimente despre semnarea memorandumului cu Comisia Economică Eurasiatică, depunerea cererii pentru obținerea calității de membru observator a UEEA, vizitele recente, dar și agenda Președinției în domeniul relațiilor externe, în viitorul apropiat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...