Victorie deplină împotriva ISIS în Siria: Un oraș important a fost eliberat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Forțele democratice siriene (SDF), o alianță de luptători arabi și kurzi susținuți logistic de SUA, a purtat lupte cu Statul Islamic timp de săptămâni întregi la Tabqa, un oraș aflat la aproximativ 40 de kilometri vest de Raqqa, de-a lungul râului Eufrat. Vineri, Comandamentul Central al SUA a afirmat că militanții ISIS, care dețineau controlul asupra orașului, au fost învinși, iar orașul a fost eliberat.

Raportul Comandamenrului Central menționează că victoria a survenit fără victime în rândul civililor, iar militanții ISIS s-au predat de bunăvoie.

Retragerea a aproximativ 70 de luptători ISIS a fost „necondiționată”. Gruparea teroristă a fost de acord să înlăture explozibilul din jurul barajului și să lase armele grele în urmă, a afirmat un oficial american.

Victoria este considerată una dintre cele mai importante succese recente în lupta împotriva Statului Islamic.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a dezaprobat înarmarea luptătorilor kurzi de către armata americană. Acesta a declarat că va contesta pe larg susținerea militară a kurzilor de către SUA în viitoarea întrevedere dintre Erdogan și Donald Trump de săptămâna viitoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...