Vlad Plahotniuc a cedat posturile de televiziune Canal 2 și Canal 3 consilierului său

Posturile de televiziune Canal 2 și Canal 3, aflate în proprietatea președintelui Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, au fost transmite consilierului acestuia, Oleg Cristal.

Decizia privind cesiunea celor două televiziuni, care fac parte din General Media Group Corp (GMG), trust ce aparţine lui Plahotniuc, către TELESTAR MEDIA, al cărei fondator este Oleg Cristal, a fost adoptată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA), scrie Newsmaker.md.

Potrivit sursei citate, chestiunea privind cesiunea celor două posturi a fost introdusă pe agenda CCA astăzi, suplimentar, chiar cu puțin timp înainte de începutul ședinței.

Directorul și fondatorul TELESTAR MEDIA, Oleg Cristal, a fost director de știri la Publika TV, maiapoi el a devenit redactor-șef al GMG, unde a lucrat până la sfârșitul anului trecut. Acum Oleg Cristal este consilierul lui Vlad Plahotniuc.

Newsmaker precizează că Oleg Cristal a refuzat să răspundă la întrebările reporterilor săi.„Îmi puneţi întrebări provocatoare, colegi”, -a menţionat consilierul lui Vlad Plahotniuc.

Totodată, sursa citată a stabilit că TELESTAR MEDIA a fost înregistrată acum două săptămâni, iar adresa juridică a acesteia este pe strada Ghioceilor, nr.1, acolo unde se află și celelalte instituții media ale lui Vlad Plahotniuc. –

>Precizăm că recent au intrat în vigoarea modificări în Codul Audiovizualului, potrivit cărora o persoană fizică sau juridică poate deține cel mult două licențe de emisie, faţă de cinci licenţe cum era până în prezent.

Foto: Facebook

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.