Cine este noul președinte al CCA, cu depozite de milioane și mai multe apartamente

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului Dinu Ciocanu și vicepreședintele Nicolae Damaschin și-au dat astăzi demisia în cadrul ședinței CCA. Tot astăzi, Dragoș Vicol a fost votat pentru funcția de președinte. Propunerea a fost susținută și acceptată de colegi.

Potrivit ultimei delarații de avere disponibilă pe pagina Autorității Naționale de Integritate (ANI), cea pentru 2015, Dragos Vicol a obținut în acel an un salariu de 66 114 mii de lei de la CCA, pe când soția sa a câștigat de la locul de muncă 151 670 de lei. Din activitatea didactico-științică, noul președinte al CCA a avut un venit de 126 816 lei, conform zdg.md.

Din același document cu privire la venituri și proprietate aflăm că Vicol deține patru depozite bancare în valoare totală de 2,12 milioane de lei (!). Dobânda obținută de Dragoș Vicol din aceste depozite a constituit, în 2015, când tocmai fuseseră numit membru CCA, 249 917 lei.

Citește și: Președintele și vicepreședintele CCA și-au dat demisia: Cine va fi noul președinte

Dragoș Vicol declară că soția acestuia deține cote părți la două societăți comerciale. Acesta susține însă că în 2015 nu a obținut niciun venit de la una dintre societăți, SA „Fond-AF”. Numele celei de-a doua firme, de la care a obținut dividente în valoare de 2900 de lei, nu este indicat. Deși Dragoș Vicol nu declară acest lucru, conform datelor de la Camera Înregistrării de Stat, acesta apare ca fiind unul din fondatorii „Orfeu” SRL, deschisă în 1992.

Noul șef de la CCA susține că, nici el, nici soția nu dețin vreun mijloc de transport. Totodată, familia are în proprietate două apartamente, unul de 59,4 m.p., obținut în 2002, și altul, de 65,7 m.p., obținut în 2011.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...