Candu: Sandu și Năstase fac presiuni pe Parlamentul UE și-i fac un cadou lui Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderii partidelor extraparlamentare de opoziție, Andrei Năstase și Maia Sandu, pun presiune pe Parlamentul European prin intermediul Partidului Popular European de a stopa sau întârzia finanțarea pentru Republica Moldova. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, potrivit căruia, Maia Sandu i-a făcut un „cadou” președintelui Igor Dodon care s-a arătat extrem de bucuros că finanțarea europeană pentru Moldova ar putea întârzia.

Candu a calificat comportamentul șefului statului drept unul „iresponsabil”, pentru că, „Uniunea Europeană nu ajută Guvernul sau guvernarea, dar ajută Republica Moldova și cetățenii ei”. „Este vorba despre suport bugetar și a face o asemenea declarație, este o declarație împotriva propriilor cetățeni”, a declarat președintele Parlamentului.

Vicepreședintele PD a mai spus că la nivelul UE nu există „nicio decizie privind amânarea finanțării Republicii Moldova”, ci doar „o inițiativă a unui partid, Popular European numit, din cadrul Parlamentului European, pe care se face presiune din Republica Moldova de către Maia Sandu și Andrei Năstase, precum au făcut-o și atunci cu Fondul Monetar Internațional, ca prin intermediul Partidului Popular European să se întârzie sau să se amâne decizia ce ține de finanțarea Republicii Moldova”. „E o presiune pe care o considerăm nu împotriva Guvernului Republicii Moldova și a guvernării, dar este în detrimentul cetățenilor Republicii Moldova și a Republicii Moldova” a spus Candu.

Mai mult ca atât. Președintele Parlamentului a menționat că liderul PAS, Maia Sandu și președintele partidului „Casa Noastră – Moldova”, Grigore Petrenco, ar fi avut noaptea trecută o discuție care se referă la protest și la presiunea care este pe Parlamentul European. „Mă întreb dacă după acea întâlnire nocturnă cu domnul Petrenco nu a fost și o altă întâlnire cu domnul Dodon anume pentru a pune la punct această presiune pe Parlamentul European ca să întârzie finanțarea Republicii Moldova”.

„De fapt, interesul strict de partid, urmărit de Maia Sandu și Andrei Năstase, de a menține sistemul alegerilor pe liste de partid, pentru un astfel de interes, merg la a sacrifica Republica Moldova și cetățenii. Așa cum nu i-a reușit să oprească programul cu FMI, nu-i va reuși nici programul în privința Uniunii Europene”, a conchis Candu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...