(FOTO) Țigări în cutii cu produse alimentare pentru copii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Angajații postului vamal Chișinău 4 (Poșta) au prevenit o tentativă de scoatere ilegală din țară a unui lot de țigarete prin intermediul unui colet poștal, depus de către o locuitoare a orașului Bălți. Aceasta indicase în declarația vamală întocmită că coletul ar conține produse alimentare pentru copii.

Reținerea a avut loc la data de 10 mai curent și a fost posibilă după ce, acționând în baza analizei de risc, vameșii au supus verificărilor trimiterea poștală respectivă, care urma a fi expediată în Israel.

În rezultatul inventarierii conținutului coletului au fost depistate 1,042 de țigarete marca „Rothmans”, camuflate în folii de aluminiu și ambalaje din carton.

SV_1

Alte două tentative de tăinuire de la controlul vamal a produselor de tutungerie au fost contracarate de către vameșii de la Sculeni, care au reținut în total 10,520 de țigarete, mărcile „Rothmans” și „Plugarul”, marcate cu timbru de acciz al RM. Țigaretele erau disimulate în spațiile special amenajate a două autoturisme, conducătorii cărora optase pentru Coridorul Verde.

Conform procedurii, produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienții riscă achitarea unor amenzi care variază de la 3,000 la 4,500 lei.

SV_3

SV_5


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...