Un avion de luptă rusesc a trecut la 6 metri de o aeronavă de patrulare americană în Marea Neagră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un avion de luptă rusesc a zburat la o distanță de aproximativ 6 metri de aeronava de recunoastere P-8A Poseidon a Marinei SUA, aflată deasupra Mării Negre, anunță NBC News.

Potrivit căpitanului Pamela Kunze, purtător de cuvânt al Marinei SUA în Europa, pe 9 mai, un avion Su-27 al Forțelor Aeriene ruse a trecut la o distanță de aproximativ 6 metri de avionul de recunoaștere P-8A Poseidon al Marinei SUA, în timp ce aparatul efectua un zbor de rutină în spațiul aerian internațional.

Căpitanul a adăugat că datorită profesionalismului pilotului aeronavei P-8A, apropierea avionului rusesc a rămas fără urmări grave.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că aparatul Su-30 al Forțelor Aeriene ruse a fost ridicat de la sol din cadrul Forțelor de Apărare Antiaeriana din Districtul militar Sud, dar susține ca s-a apropiat de avionul de recunoaștere american la o „distanță de siguranță”.

„Avionul de vânătoare rusesc a executat o manevră de bun venit pentru piloții americani, după care avionul de spionaj american a schimbat traiectoria de zbor în direcția opusa graniței ruse. Su-30 a revenit în siguranță la baza sa”, a adăugat Ministerul rus al Apărării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...