Dodon salută plecarea lui Tănase de la CC: Primul pas spre eliberare Curții de unioniști

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Igor Dodon salută expirarea mandatului lui Alexandru Tănase la Curtea Constituțională (CC), declarând că instituția a rămas fără un unionist. Mai mult, acesta promite să „curățe” întreaga Curte de „cei dace doresc deschis lichidarea Republicii Moldova”.

„Salut expirarea mandatului lui Alexandru Tănase la Curtea Constituțională. Cu un unionist mai puțin în CC. Au mai rămas unioniști, cetățeni ai altor state, care pledează deschis pentru lichidarea Republicii Moldova. Dar acesta este primul pas spre eliberare CC de cei care nu reprezintă interesele țării. CC trebuie să fie în primul rând la straja intereselor cetățenilor Republicii Moldova. Salut primul pas și sper că vor continua și alții”, a declarat Dodon în cadrul unei conferințe de presă, după ce a participat la ședința Legislativul, în cadrul căreia Victoria Iftodi, fostă ministră a Justiției între 2004-2006, în timpul guvernării comuniste, a depus jurământul pentru funcția de membru a Curții Constituționale.

Victoria Iftodi, fostă ministră a Justiției între 2004-2006, în timpul guvernării comuniste, a fost desemnată, la 3 mai, în calitate de judecător la Curtea Constituțională, în locul lui Alexandru Tănase.

Acum cinci luni, la 28 decembrie 2016, Victoria Iftodi a devenit al șaptelea membru al Consiliului de Integritate al ANI, după ce candidatura acesteia a fost aprobată de același Guvern, fiind propusă de către ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

Potrivit ultimei declarații de avere, în 2016, Victoria Iftodi a avut venituri de 213 mii de lei fiind angajată la biroul notarial care îi poartă numele. Ea a vândut anul trecut 50% din firma „Atlanta” cu 675 de lei și un Mercedes cu 80 de mii de lei. Ea deține mai multe terenuri agricole, un apartament, o casă primită drept moștenire și un spațiu nelocativ de 100 m.p, conform unei anchete a Ziarului de Gardă.

Victoria Iftodi, originară din satul Lalova, raionul Rezina are 48 de ani. Aceasta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova.

Victoria Iftodi a fost numită judecătoare CC pentru o perioadă de șase ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...