Voronin, către Diacov: Cum ați permis ca prostituatele politice să ajungă în fruntea PD? Diacov: Mai bine tăceai. E rodul muncii matale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președinte PCRM s-a ținut de cuvânt și l-a întrebat pe președintele de onoare al PD de ce a permis numirea în funcție de răspundere a transfugilor comuniști, pe care Vladimir Voronin îi numește prostituate politice. În replică, Dumitru Deacov i-a recomandat acestuia să tacă, deoarece acești deputați sunt rodul muncii lui.

„Înțeleg că lui Marian Lupu este indiferent de ceea ce se întâmplă în țară și în Partidul Democrat, dar nu înțeleg cum fondatorul PD, Dumitru Diacov, poate fi indiferent. Cum ați permis ca trădătorii să ajungă în fruntea PD? Din acele persoane prostituate care au venit în Parlament și au trădat, voi ați ales nacialnici (șefi – n.r.). Eu pot să tac și să mă bucur în tăcere. O să ajungeți la aceea ce am ajuns și noi și dea Domnul să fie așa”, a declarat Voronin în cadrul debutului ședinței de astăzi a Legislativului.

Drept reacție, Dumitru Diacov l-a acuzat pe Vladimir Voronin de situația actuală din politică, declarând că transfugii comuniști sunt ucenicii lui.

„Domnule președinte Voronin, mai bine tăceai. Ceea ce avem astăzi e rodul muncii matale de mulți ani de zile. Hai să facem ceea ce putem face împreună, ca în Moldova să fie liniște și pace. Pe mine tot mă doare sufletul de ce se întâmplă, dar eu nu-mi permit să fac asemenea glume. Ai venit aici 20 de minute, ai spus 2 bancuri și ai plecat. Noi însă ne gândim la viața țării, iar pentru asta trebuie de făcut ceva, nu doar de gândit”, a menționat Diacov.

Peste cei doi a intervenit liderul PL Mihai Ghimpu, cerând o pauză pentru ca „Voronin și Diacov să se clarifice”. Cei doi însă au refuzat propunerea liberalului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...