Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum își explică demisia președintele…

Cum își explică demisia președintele și vicepreședintele CCA

Dinu Ciocan, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) și Nicolae Damaschin, vicepreședintele instituției au renunțat la funcții. La începutul ședinței din 12 mai, cei doi au anunțat cererile de demisie, iar membrii CCA le-au aprobat în unanimitate.

Dinu Ciocan a declarat că activitatea sa la conducerea CCA se încheie astăzi. Acesta a explicat să săptămâna trecută a prezentat în plenul Parlamentului Raportul de activitate al instituției pentru anul 2016, de aceea  consideră că nu lasă în urmă activtăți neterminate.

„Am încercat să fac tot posibilul în această funcție, deși sunt conștient sunt multe probleme în domeniu, se discută mult despre un nou Cod al Audiovizualului”, a declarat Dinu Ciocan.

Acesta a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată timp de cei trei ani când s-a aflat la conducerea instituției și a explicat demisia prin faptul că trebuie să ofere posibilitate și altor persoane să se afirme în această funcție.

La rândul său, Nicolae Damaschin le-a dorit memrilor CCA să aleagă în funcție o persoană ca va face față cerințelor.

În aceeași ședință a fost ales, cu șapte voturi pentru și o abținere, un nou președinte al CCA – Dragoș Vicol. Despre averea și CV-ul acestuia, citiți AICI.

S-a abținut de la vot membra CCA, Olga Guțuțui. Contactată de ZdG, Olga Guțuțui a declarat că a decis să se abțină de la vot, deoarece a fost luată prin surprindere de decizia colegilor de a înainta o nouă candidatură.