Președintele și vicepreședintele CCA și-au dat demisia: Cine va fi noul președinte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului Dinu Ciocanu și vicepreședintele Nicolae Damaschin și-au dat astăzi demisia în cadrul ședinței CCA.

„Activitatea mea urmează să se încheie anume astăzi. A fost prezentat și raportul pe 2016 în Parlament așa că nu am lăsat cozi. Am încercat să fac tot posibilul în această funcție pentru a dezvolta audiovizualul din Republica Moldova deși suntem conștienți toți că sunt foarte multe probleme”, a menționat Dinu Ciocanu.

Și Nicolae Damaschin a mulțumit colegilor și a specificat că speră ca odată cu aprobarea noului Cod al Audiovizualului să fie depășite unele probleme, întâlnite până în prezent.

Retragerea acestora a fost votată în mod unanim, iar membrul CCA, Iurie Colesnic a propus candidatura lui Dragoș Vicol pentru funcția de președinte. Propunerea a fost susținută și acceptată de colegi.

„Radiodifuzorii sunt foarte importanți, dar dincolo de ei este important produsul. Rămâne cert că avem provocări foarte mari, precum securizarea spațiului informațional, susținerea emisiunilor în limba română ș.a.”, a menționat Dragoș Vicol, specificând că va analiza situația și va veni în săptămânile următoare cu propuneri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...